14 Eylül 2015 Pazartesi

Ahududulu Limonata...

Evet sonbahar geldi çattı, havalar serin, yağmurlar yağıyor ve ben son soğuk içecek tarifimi paylaşıp sezonu izninizle kapatıyorum. Ve şunu söyleyebilirim ki en bombasını sona bıraktım. Kendi içecek tariflerim arasında "Frenk Üzümü Şerbeti"nden sonra en çok sevdiğim ikinci lezzet oluyor ahududulu limonata. Havalar kış olmamışken ılık rüzgarlar eserken sizde semt pazarlarında ahududular kolaylıkla buluyorken hemen deneyin derim.


Malzemeler;
1 limon
1 kase ahududu
1,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı soğuk su

Yapılışı;
-İlk olarak limon kabuklarını rendeleyip, limonu küp küp doğruyoruz

-Kapaklı bir kap içerisine doğradığımız limonları, limon kabuklarını, ahududuları ve şekeri alıp karıştırdıktan sonra kapağı kapalı bir şekilde 4-5 saat bekliyoruz.Dilerseniz benim gibi geceden de yapıp bekletebilirsiniz.

-Bu aşamada şeker eriyip sulanıyor ve meyveler rengini,tadını, kokusunu bırakıyor.Karışımı mikserden geçirdikten sonra temiz bir sürahi içine süzüyoruz ve 3 bardak soğuk suyu ilave ediyoruz.



Kalan ahududuları değerlendirmek isterseniz bir önerim daha olacak. Ahududuları güzelce yıkadıktan sonra içlerini damla çikolatayla doldurup servis edebilirsiniz. Limonatanızın yanında hoş bir ayrıntı olacağından eminim. 

Keyifli Günler....