9 Aralık 2015 Çarşamba

Elmalı,Tarçınlı ve Yulaflı Kurabiye...


Herkese merhaba, 
yarın yüksek ihtimalle Bursa'ya gideceğim için mutfağımdaki elmalarımı değerlendirmek istedim. İnstagram'da da bir-iki hafta önce fotoğrafını paylaştığım bu kurabiye zaten aklımdaydı. Bu sebeple bu tarifi tekrar yapıp blog da paylaşmam için bir fırsat oluştu. 

O çok sevdiğim kek kitabından yine bu tarif. Vakit buldukça oradaki tarifleri denemeye çalışıyorum çünkü gerçekten bol fotoğraflı, uygulamalı detaylı bir kitap kendisi. 

Birçok kurabiye tarifi var tabii. Ama hangisini yiyebildiğimiz asıl mesele. Mesela ben kuru kurabiyeleri çok sevemiyorum,hani şu pastane tarzı olanları. Yumuşak,ıslak,dolgulu kurabiyeler benim adıma  yemesi çok daha keyifli oluyor. Bu kurabiye de kısmen öyle. İçerisindeki elma, yulaf ve bal sakızımsı bir yumuşaklık katıyor hamuruna, bu yüzden bazıları için -sanki pişmemiş- imajı verebilir. Ama dediğim gibi zevk meselesi:) 

Son zamanlarda yulafla bir çok yiyecek yapıp tüketiyorum. Özellikle sabah kahvaltılarında yulaf lapası en sevdiklerim arasında. İnstagram'da bununla ilgili bir tarif ayrıca paylaşmıştım.İlgilenenler bakabilirler.

Yulafa elma ve tarçın ikilisini çok yakıştırdığım için ayrıca bu tarifte favorim oldu, şimdi sırasıyla malzemeleri ve yapılış aşamalarını paylaşıcam.

Malzemeler;
200 gr esmer şeker
100 gr tuzsuz tereyağı(yumuşatılmış)
125 gr un(elenmiş)
125 gr yulaf
1 yumurta
2 elma(soyulmuş ve rendelenmiş)
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı süzme bal
1 tatlı kaşığı fındık ezmesi(opsiyonel)


Yapılışı;
1-tereyağı ve şekeri bir kapta pürüzsüz olana dek mikserle çırpın.

2-yumurta,fındık ezmesi ve balı ekleyin, iyice çırparak pürüzsüz bir kaşırım elde edin.

3-unu, yulafı, tarçını,vanilin ve tuzu  kremalı karışımla birleştirerek tahta bir kaşıkla karıştırın.

4-elmaları da ekleyin.eğer karışım çok sertse biraz süt ilave edebilirsiniz. 


 Hamuru biraz cıvık oluyor, korkmayın zaten çok şekilli bir kurabiye olmayacağı için bu detaya çok takılmayın.

5-Ceviz büyüklüğünde rastgele parçalar alıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yuvarlayın. Aralarında 2-3 cm bırakmaya dikkat edin ki pişme sırasında birbirlerine yapışmasın.


Son olarak bir kaşıkla veya parmaklarınız yardımıyla kurabiyeleri yassılaştırın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında tabanı ve kenarları esmerleşene kadar pişirin.


Özellikle okulda, ders sırasında acıktığım için yanıma illa ki bir şeyler alırım. Bugününün öğle atıştırmalığı da bu kurabiyeler oldu. Çocuklar içinde çok keyifli ve sağlıklı bir atıştırmalık olacaktır.

Tarifimi beğenirseniz yorum bırakmayı ve sosyal medya hesaplarımdan beni takip etmeyi unutmayın.

Afiyet olsun :)